Om du planlegger å krysse Oslofjorden mellom Vestfold og Østfold med bil, kan du spare opptil en time ved å ta Bastøferjene istedenfor å kjøre hele veien rundt. Ferjene bruker nemlig rundt 30 minutter på overfarten mellom Moss og Horten.

Smartere reise med AutoPass  

Nytt i år er det at du kan bruke AutoPass som betaling for ferjeturen.

Det betyr at hvis du har gyldig bombrikke i frontruta, så slipper du å bruke tid i billettluka. Samtidig som du får en mer smidig reise med AutoPass, gir det deg også ti prosent rabatt på ferjebilletten.

Det spiller heller ingen rolle for prisen hvor mange dere er i bilen. Uansett om du har tre barn i baksetet, mormor i forsetet eller en hund i bagasjerommet, betaler du bare for kjøretøyet. Det er bilen som koster, ikke mormor.

Slik reiser du gratis

Du kan også velge å ta Bastøferjene helt gratis. Om du er passasjer, eller kommer syklende eller gående på ferja, betaler du ingenting.

Du kan hoppe på Bastøferjene bare for turen skyld, uten å åpne lommeboka. Hvis sommerværet er i det gode hjørnet, kan du bruke tiden ute på dekk – nyte sola eller bare puste inn frisk, vårlig sjøluft.

Hyggelig lite avbrekk

I ferien er halve Norge på farten, noe som gjerne leder til stor trafikk på veiene og krevende kjøreforhold.

– Stress ned, er rådet fra Vegvesenet. Her kan Bastøferjene bidra til å skape et hyggelig lite avbrekk – ikke bare for sjåføren men også for de små i baksetet.

Den halvtimen ferjene bruker på overfarten, kan du bruke på noe helt annet enn å henge over rattet i tunnelen. Som for eksempel en tur i kafeen, hvor du kan teste ut godbiten som vi alle vet nytes best på ferje – svela!

Grønnere ferjer

Du vil også reise med en grønn ferje. Her snakker vi ikke om interiøret, men at Bastø Fosen har blitt mer miljøvennlig.

I år er det nemlig sjøsatt tre splitter nye ferjer. Disse er utstyrt med mer energieffektive dieselmotorer, samtidig som en energieffektiv skrogform reduserer divstoffbruket med 25-30 prosent sammenlignet med de tidligere ferjene.

Er du klar for ferie?  Her kan du sjekke rutetidene for Moss-Horten og Horten-Moss.